De Kluners

Schaatsclub Drachten e.o.

Jeugdschaatsen

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al lid worden van onze vereniging. De kinderen trainen in de winter bij het jeugdschaatsen van Shorttrack Club Thialf op de binnenbanen. Gedurende de periode dat ze hier schaatsen, zijn ze lid van De Kluners. Ze mogen daarom ook meedoen met de zomertrainingen en activiteiten. Het jeugdschaatsseizoen loopt gelijk met het schaatsseizoen van de lange baan.

Bij het jeugdschaatsen worden hun vorderingen bijgehouden door middel van schaatsvaardigheidsbewijzen, waarbij gelet wordt op:

  • het recht op de schaatsen staan;
  • het glijden op de schaats;
  • de afzet met de hele schaats;
  • de schaatshouding;
  • de armbeweging;
  • het remmen;
  • het bochten rijden.

 

Lestijden Jeugdschaatsen seizoen 2018-2019

MAANDAG     17.15 uur – 18.15 uur       ( JS )

WOENSDAG   17.15 uur – 18.15 uur      ( KS + OS & JS )

WOENSDAG   18.15 uur – 19.15 uur      ( JS )

VRIJDAG         17.15 uur – 18.15 uur       ( JS + SH )

ZATERDAG     08.30 uur – 09.30 uur   ( JS + KS + OS )

JS=jeugdschaatsen, KS=kleuterschaatsen, OS=ouderschaatsen en SH=shorttrack

 

Startmoment:De lessen starten op vrijdag 21 september a.s.

Het streven is om de kinderen 18 lessen aan te bieden. Eventuele inhaal momenten en speciale activiteiten zullen worden vermeld op onze website en Facebook.

Contributie:

De contributie voor het seizoen 2018-2019 bedraagt € 142,50.

 

Gang van zaken tijdens de jeugdschaatslessen

– Het dragen van handschoenen is verplicht;
– De leskaart moet duidelijk zichtbaar worden gedragen;
– De schaatsen moet goed geslepen zijn, dit komt het plezier ten goede;
– De ouders of begeleiders dienen ervoor te zorgen dat de kinderen de schaatsen goed onderbinden.    Ook tijdens de lestijden hebben de trainers daar geen tijd voor;
– In de schoolvakantie gaan de lessen gewoon door.
– Zie voor meer informatie op www.jeugdschaatsen.nl

Materiaal/schaatsen/kleding.
Wij bevelen nog steeds het gebruik van houtjes of easy-gliders aan. Dicht bij het ijs, gemakkelijk vast te maken. Met stevige schoenen op deze houtjes of easy-gliders is het beste (dus geen regenlaarzen). Noren liever niet, te hoog boven het ijs en slecht voor de enkels. Dat kan altijd nog als het kind gediplomeerd is voor de 400 meter baan. Wilt u direct wel voor noren kiezen dan is een goede optie de Viking junior of de Raps junior. Er zijn echter ook steeds meer beginnende schaatsers die kiezen voor de combi-noor. Dat is een gewone schaats met een verstevigde schoen als bij ijshockey. Deze schaatsen raden wij niet aan omdat het aanleren van de schaatstechniek hierdoor wordt belemmerd.
Verder is het nodig makkelijk zittende kleding te dragen. Bijvoorbeeld een trainingsbroek (niet al te wijde pijpen) en een lekkere warme trui of trainingsjas. Uit veiligheidsoverweging moet iedereen op het ijs een muts en handschoenen aan hebben.