De Kluners

Schaatsclub Drachten e.o.

Beste Leden,

Het schaatsseizoen 2021-2022 gaat eindelijk van start, nadat we een jaar vanwege covid bijna niet hebben kunnen schaatsen. We starten op vrijdag 17-09 en de laatste training zal worden gegeven op woensdag 9 maart.
Bij de eerste trainingen zal er iemand van het bestuur aanwezig zijn. Ze zullen in de centrale hal van Thialf staan. Als je vragen hebt dan kun je ze op dat moment persoonlijk stellen, natuurlijk kan dat ook gedurende het rest van het jaar via de welbekende kanalen (https://www.kluners.nl/oud/declub/bestuur/)

Hieronder een overzicht welk bestuurslid aanwezig zal zijn:

Vrijdag: Janny

Zaterdag: Jikkie

Zondag: Roel

Woensdag: Roel

Donderdag: Wiardus

Voor de nieuwe leden of leden welke ons niet kennen, we zijn te herkennen aan de zwarte jassen met het kluner logo. Om Thialf binnen te komen kun je gebruik maken van het pasje dat bekend is bij Thialf en welke je vorig jaar ook hebt gebruikt. Voor nieuwe leden zullen de pasjes klaar liggen bij de balie. Bij verlies van je pasje dien je bij de kassa van Thialf een nieuwe toegangspas op te halen, hieraan zitten kosten verbonden(7,5 euro). Indien de pas niet meer goed functioneert dan kun je deze gratis omwisselen bij de kassa.

Zorg dat je +/- 30 minuten van te voren aanwezig bent want dan kun je nog even warming-up doen voordat jet het ijs op stapt. Bij de pupillen en junioren wordt de warming-up verzorgt door de trainers dus wees op tijd.

Hieronder staan de trainingstijden en welke trainers er aanwezig zullen zijn. Heb je vragen over de trainingen dan kun je ze altijd rechtstreeks stellen aan de trainer.

Nr.DagTijdstipCategorieBaanTrainers
1.2Zondag08:30 – 09:30 uurSenioren + Junioren C/B/A400mElla + Rene + gerard+ Roel(reserve)
4.1Woensdag17:45 – 18:45 uurPupillen400mElla + Roel + Roelien
4.2Woensdag19:00 – 20:00 uurJunioren C/B/A400mRoel + aldert
5.2Donderdag19:00 – 20:00 uurSenioren en Junioren A400mGerard + lieuwe + Aldert
6.2Vrijdag19:00 – 20:00 uurSenioren + Junioren C/B/A400mjanny + aldert
6.3Vrijdag19:00 – 20:00 uurPupillen333mIlja
7.2Zaterdag08:45 – 09:45 uurSenioren en Junioren A400mGeen trainer aanwezig
7.3Zaterdag10:00 – 11:00 uurJunioren C/B/A400mTim
7.4Zaterdag11:15 – 12:15 uurPupillen400mElla + Tim(tot 30-10) + roel(vanaf 31-10)

Bij de eerste training worden de groepen in gedeeld naar niveau of voorkeur (geef je voorkeur aan bij de trainers zodat ze hier rekening mee kunnen houden).

Je mag alleen deelnemen aan de training als je je houdt aan de veiligheidsvoorwaarden die gesteld zijn door de baancommissie:

  1. Dragen van helm is verplicht, zonder helm mag je niet het ijs op
  2. Dragen van handschoenen is verplicht, gebruik het liefst snij vaste handschoenen. Dikke wanten zijn niet handig want het is warm genoeg in Thialf

Voor nieuwe leden, het outfit tijdens het schaatsen moet niet te warm en te los zitten. De kluners bieden een kledingpakket aan tegen gereduceerd tarief. Deze kleding is niet alleen perfect voor de training zelf maar de trainers zullen je beter herkennen waardoor je meer aanwijzingen krijgt. Voor meer informatie over kleding, https://www.kluners.nl/oud/declub/clubkleding/

Nog 1 tip, slijp en laat je schaatsen van tevoren ronden zodat je optimaal kunt genieten van de training. Botte schaatsen zorgt ervoor dat je niet goed kunt trainen en het plezier in schaatsen verliest. Heb je vragen over je materiaal(schaatsen, kleding, e.d.) schiet dan je trainer even aan, hij/zij kan meestal wel antwoordt geven op je vragen of verwijst je door.

Na de training is het altijd wel gezellig om met je trainingsgroep even te drinken(koffie of iets anders) in het cafe, iedereen is welkom. Sommige leden lopen dan nog even uit, dit kan op eigen initiatief.

Covid maatregelen

Covid is nog steeds aanwezig maar gelukkig zijn de maatregelen dusdanig aangepast dat we het komend schaatsseizoen bijna als vanouds kunnen starten! Bij binnenkomst zal het tonen van de gezondheidscheck blijven gelden. Wil je helemaal bijblijven, download dan de app Sportity. Gebruik het wachtwoord: @BCThialf om toegang te krijgen. Deze app vervangt de NotifyApp die de BC vorig jaar geïntroduceerd heeft.
Zover ik nu begreep mogen ouders / begeleiders ook weer naar de hal binnen, ook bij de ouders geldt de gezondheidscheck. Zoals gezegd het laatste nieuws rondom schaatsen en Covid maatregelen komen in de app te staan.

Wedstrijden

Zoals het nu lijkt kunnen de wedstrijden gewoon weer plaatsvinden dit jaar. Als kluners zitten we in groep 1. Het voordeel van wedstrijden is dat je snel veel beter zult worden omdat je echt even voluit kunt schaatsen.  Geef je altijd zo snel mogelijk op voor wedstrijden zodat er nog voldoende plek is, dit doe je via de volgende site:

https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden

Bij elke club- en gewestelijke wedstrijd is een trainer aanwezig. Je dient wel een wedstrijdlicentie te hebben om aan de wedstrijden mee te mogen doen.

Whats-app groep

Elke trainingsgroep krijgt zijn eigen whats-app groep, hierin komt nieuws(uitval, andere trainer, etc.) te staan mbt de training en kun je ook vragen stellen. Ivm met de AVG wetgeving moet je je zelf aanmelden bij de whats-app groep dat doe je dmv van de onderstaande link.

pupillen woensdag – https://chat.whatsapp.com/ClSN8bhODFRDeeVxMFAWMc

Junioren woensdag – https://chat.whatsapp.com/CNya9DTTGBK6yhOYhrNQMe

senioren donderdag – https://chat.whatsapp.com/LYjnS47vfQjB82LvcizGsH

pupillen Vrijdag – https://chat.whatsapp.com/KBOL67CzsujKI4PpZioMFY

Senioren vrijdag – https://chat.whatsapp.com/JkKQrmk1kETHZfXCMp8tuN

Junioren zaterdag – https://chat.whatsapp.com/H1d8PnAoHIY6n1Gytog96v

Pupillen zaterdag -https://chat.whatsapp.com/BQwds6B92lZ1EiPzIgadNd

junioren zondag – https://chat.whatsapp.com/IQ0OEkzFbv53U7NUcNJLNC

senioren zondag – https://chat.whatsapp.com/E0EDGoptw9U4xU4Ye61dp0

Trainingsoverzicht

Hieronder tref je een overzicht wanneer de trainingen zijn en wanneer deze uitvallen of wanneer deze worden ingehaald(compensatie trainingen).

Dan rest mij nog 1 ding te zeggen, veel schaatsplezier dit jaar

Roel Donker
Trainingscoördinator “de kluners”
06-15852356

Categories: Geen categorie

Comments are closed.