De Kluners

Schaatsclub Drachten e.o.

Voor de baanmarathons voor de pupillen, b- en c junioren zijn een aantal dingen veranderd ten opzichte van andere jaren.

Door de invoering van transponders en categorie wijzigingen krijgen wij signalen dat er nog enige onduidelijkheid heerst bij over de jeugdwedstrijden.

Transponders:
– Pupillen, c-junioren gaan niet met transponders rijden komend seizoen.
– B-junioren zullen wanneer ze niet in bezit zijn van een transponder, kosteloos een transponder kunnen lenen per wedstrijd. Hiervoor dienen ze hun licentie in te leveren en een formulier in te vullen met hun gegevens. Mocht je wel een hebben neem deze dan mee en geef het nummer aan mij door. (erikjansen@marathonschaatsenfriesland.nl)

Aantal ronden:

Categorieindeling:
–       B-junioren: door het samenvoegen van de B-junioren met een senioren categorie bieden we de B-junioren de mogelijkheid om zich te meten met de senioren om zo de stap naar een hoger nivo gemakkelijker te maken.  Daarnaast hadden we gemiddeld 12 dames en 4 heren, waarbij we zelfs 8 dames en 2 heren hebben gehad vorig jaar. Voor dit aantal is het organiseren van een wedstrijd niet leuk meer. Dit betekend dat de B-junioren de mogelijkheid krijgen om meer rondjes te rijden. De D1+B-dames rijden 40 ronden.
Omdat we beseffen dat niet elke B-junior in staat is om de 40 (D1) of 50 (C2) rondjes te rijden, zullen we deze categorie de mogelijkheid bieden om op 20 rondjes af te sprinten. Er zal voor dit afsprinten een bel gaan klinken tijdens de wedstrijd op ronde 21 (D1) of 31 (C2). De B-junioren die dan afsprinten zullen worden opgenomen in de B-junioren uitslag. De B-junioren die doorrijden zullen ook in de B-junioren uitslag worden opgenomen. De uitslag van de B-junioren zal worden opgemaakt in volgorde van finish waarbij de volledige 40 rondjes als hoogste klassering zal worden gehanteerd.

Leidersprijs
–       Pupillen: geen leidersprijs
–       C-junioren: zoals al een aantal jaren zijn er bij de c-junioren wedstrijd extra punten te verdienen door  de leidersprijs. Telkens wanneer de rijders de finishlijn passeren zal er gekeken worden wie er voorop rijdt. Van deze rijders word er een klassementje gemaakt waarbij de eerste 5 rijders punten ontvangen voor het klassement
–       B-junioren: Omdat de B-junioren met de senioren meerijden wordt er voor deze categorie niet een aparte leidersprijs meegenomen. Je kunt wel meedoen aan de leidersprijs voor de Senioren wedstrijd maar deze zal niet meetellen in het B-junioren klassement. Daarnaast kun je (als je de volledige wedstrijd rijdt) wel meedoen aan de premie sprint voor senioren. (de eerste 5 krijgen een envelopje met kleine inhoud).

•       Inschrijven kan tot de vrijdags voor de wedstrijd tot 18:00 uur, daarna is inschrijven op de wedstrijddag zelf mogelijk voor: Pupillen € 8,-. C/B junioren € 10
•       Afmelden voor een wedstrijd is niet nodig!

Mochten er nog vragen zijn mail dit dat even naar:

erikjansen@marathonschaatsenfriesland.nl

Categories: Marathon, Wedstrijden

Comments are closed.