De Kluners

Schaatsclub Drachten e.o.

Deze informatie avond wordt georganiseerd in samenwerking met fysiotherapie Fitaal. De avond is bedoeld voor alle leden(Junior B en ouder) van de vereniging en geeft je inzicht in het spiergebruik en blessures die vooral in het voorseizoen ontstaan.

Bij de overgang van ijs naar zomer training ontstaan er veel blessures omdat belastbaarheid van spieren nog niet optimaal is. Dit komt mede doordat long volume en uithoudingsvermogen van sporter goed getraind is maar waarbij de belasting van de spieren tijdens winterseizoen anders is bij de zomertraining.

Sporters worden hierdoor overmoedig omdat gedacht wordt dat ze een hogere belasting aankunnen. het doel van deze avond sessie is, hoe zorg ik voor een goede overgang van ijstraining naar zomertraining met de volgende onderwerpen:

  1. Verschil in spiergebruik
  2. Hoe herken ik beginnende blessures en wat moet ik er aan doen
  3. Hoe ziet mijn trainingsopbouw eruit van een zomertraining

Deze informatie avond wordt gehouden in Drachten:

Datum: 7 juni 2019
Tijdstip: 19:30 tot +/- 20:30.
Locatie: Fysiotherapie Fitaal, Sportlaan 1 A, 9203 NV Drachten
Kosten: Gratis
Aanmelden: stuur een mail naar: roeldonker@kluners.nl(ivm koffie en thee)

Heb je nog vragen / opmerkingen stuur dan een mail naar:
roeldonker@kluners.nl of bel: 0615852356

Hopelijk tot de 7e.

mvg,

Roel Donker
0615852356

Categories: Geen categorie

Comments are closed.