De Kluners

Schaatsclub Drachten e.o.

En daar stonden we dan Zaterdagochtend 6 uur bij de mac donalds in Heerenveen. Het verzamelpunt om daarna verder te gaan naar de ijsbaan in Deventer waar de veldwachter hans internationaal pupillen toernooi zou worden verreden. De pupillen die de kluners vertegenwoordigden waren:

Sanne Beintema

Janna de Wit

Jarno Haitjema

Kieran Schra

Precies om kwart over 7 arriveerden we bij ijsbaan de Scheg, lekker vroeg maar om 8 uur zou het eerste start schot klinken. Voor Janna en Kieran de eerste wedstrijd en dan meteen internationaal want het waren niet alleen Nederlanders maar ook pupillen uit Duitsland en Polen. Al met al best spannend allemaal.
Na het aanmelden waarbij we traditionele deventer koek kado kregen moesten de pupillen al inlopen voor de eerste afstand die vandaag zou worden gereden de 100 meter. De begeleiding kun nu snel even koffie drinken en zich even opwarmen aan de koffie omdat de temparatuur niet erg hoog lag in de hal.

Na het inlopen snel de schaatsen onderbinden en het ijs op want de zaboni’s waren klaar met het dweilen. Inderdaad zamboni’s want in Deventer dweilen ze met twee zamboni’s waardoor het dweilen een keer zo snel gaat als op Thialf. Precies om 8 uur klonkt het eerste start schot en ging het toernooi van start.  Bijna al onze pupillen hebben PR’s gereden en dat op een half overdekte baan dus dat was top en natuurlijk een goed begin van de vroege zaterdagochtend

Hieronder de tijden:

100m
Sanne: 16.24
Janna: 15.06
Jarno: 13.41
Kieran: 14.82

300m
Sanne: 39.63
Janna: 48.87
Jarno: 33.53
Kieran: 38.83

500m
Sanne: 1:05.89
Janna: 1:08.66
Jarno: 53.68
Kieran: 1:05.19

Tussen de verschillende afstanden konden we ons lekker opwarmen in afterskate hut met openhaard.
Na de inviduele afstanden kwam het mooiste onderdeel de massastart wat voor het publiek ook zeer leuk was om te zien en eindigde jarno nog als tweede bij de jongens.

Al met al een mooie en leuke ervaring voor zowel de pupillen als de trainer op een vroege zaterdagochtend in Deventer. Natuurlijk niet te vergeten om de ouders te bedanken voor het rijden.
Lijkt het je ook leuk om een keer mee te doen aan interclubs geef je naam dan op bij onze secretaris.

Categories: Wedstrijden

Comments are closed.